Čau, děcka, zejména ta, která jste mi psala zprávy. Po čas karantény jsem se nedostala na Signály. 
Nezobrazovaly se mi tyto stránky z domácího PC ani z mobilu. Teď se nacházím na Slovensku a vida: Signoše jdou. Nemám čas to moc řešit, ale určitě plánuji pokračovat v psaní a zveřejňování do té doby napsaných textů. Něco vážnějšího mezitím vyšlo v Českém zápase atd. 

Poslední dobou se soustředím na kazatelské zkoušky, státnice, odpočinek a práci. Druhotně pak na letní akce, mládež, různé církevní volby a shromáždění na všech úrovních a svou vlastní osobní ubohou a nejistou budoucnost včetně otázek chatrného zdraví svého i svých bližních. 

Aby vás tento příspěvek aspoň trochu duchovně obohatil, neboť vzhledem k přítomnosti na Signálech zajisté bažíte po věcech hlubokých, hážu po vás Farského: 

Duch Kristův není v dávno odumřelých poučkách a formulích pro které se kdysi lidé dovedli upalovat, vraždit a proklínat do pekel. Není ani v samotné vědě a ve vymoženostech lidské techniky a důmyslu. Je však v harmonii lidské duše s přírodou a jejím věčným řádem, v ochotě být co nejužitečnějším vykonavatelem tohoto řádu a spolutvůrcem dobra a radosti na nichž tu tvoří věčný Bůh.
 

okolí Trnavy


- Dala jsem to dnes i na FB a strhla diskuzi o tom, jak je Bůh všude a hlavně ve vědě. Jenže Duch Kristův / někdy též vlažně (sorry Karle) duch Kristův je termín (z pavlovské teologie) hojně se vyskytující v CČSH. Znamená něco jako motivaci a obsahuje působení Ducha sv...ale úplně nejčastěji vede k nedorozumění :-D