Lidé se mě často ptají „Čemu věříte ?“ a já to vždycky podle příležitosti nějak okecám. Někdy intošsky, jindy normálně či příliš zjednodušeně. Však nejlepší by bylo rovnou odpovědět: 

Velké vyznání víry

Věříme v Boha jednoho, Ducha věčného a Tvůrce všeho, Otce Ježíše Krista i Otce našeho, jenž od věčnosti vládne královstvím duší našich. Věříme v Ježíše Krista, Syna Božího, Světlo ze Světla, Život ze Života, jenž od Otce přišel, životem svým zlo světa i smrti přemohl, aby nám získal království Boží věčné. Věříme v Ducha Božího, jenž od věčnosti do věčnosti vše oživuje, v Ježíši Kristu se zjevil, skrze proroky a otce naše mluvil a v nás chce přebývat. Věříme v život věčný, Dobra, Pravdy a Krásy, tak jako jsme přesvědčeni o smrti zla i zlých. Věříme, že Otec nebeský nás proto stvořil, abychom, Ducha Božího v sobě majíce, šťastni byli, život Pravdy žili, pravdy Boží hájiti se nebáli a života věčného tak jistě dosáhli. Tak staň se!

nebo

Malé vyznání víry

Věříme v Boha, který jako věčná Pravda a Láska je Tvůrcem všeho. Věříme, že Bůh v Ježíši Kristu, Synu svém nejmilejším, sebe nám zjevuje a skrze Ducha Kristova k sobě nás vede. Věříme v život dokonalý, který zde na zemi se začíná a v Bohu své naplnění má.

Až budu mít pořádné internety (se začátkem akad. roku se opět přesouvám do matky stověžaté), postnu sem i nějaký výklad. 

Vyznáváme též Apoštolské a Nicejsko-cařihradské krédo a hlásíme se ke Čtyřem pražským artikulím (tak neasi) a České konfesi