10. 6. 2019, 20:02 SEČ, venkovní teplota 28°C, teplota v místnosti 19°C, tělesná teplota 35,9°C, teplota ohnivého jazyka nad hlavou cca 1500°C

Jmenuji se Terezie. Pouze nejlepší přátelé mají dovoleno přezdívat mi Herezie. Vy zatím ne, ale to přijde. 
Právě prokrastinuji mezi učením na zkoušku ze synagogální liturgie a dalším učením na zkoušku ze synagogální liturgie. Už mi chybí do zítřejšího rána přečíst jen 40 stránek a zapamatovat si asi tisíc názvů a jmen. Zůstávám v pohodě a tuto (samo)volnou chvíli využívám k obnovení profilu na Signálech a znovuzaložení blogu. 

 

Na obrázku může být: jeden ÄlovÄk nebo víc lidí, stojící lidé, obloha a venku
Čumění do blba nebo kontemplace ? Není Terezie jako Terezie.


Vzhledem k tomu, že od mojí poslední aktivity již uplynula spousta vody v - sem prosím dosaďte název oblíbené řeky -, budu vás muset znovu uvést do svého života. Ale ne úplně, protože ačkoliv blog slove Šufl (tj. šuplík), stále se jedná o veřejný blog. Veřejně upřednostňuji hovořit raději o své největší Lásce (to se však vyřádím na kazatelně).
To je důvod proč konám službu v církvi. S přemírou obdržené lásky bych ani nemohla jinak. Snad chápete, a stejně tak činíte i vy, ať už se považujete za kterýkoliv úd Těla Kristova. 

Studuji teologii a judaistiku, jsem bohoslovka CČSH. Převážně se vyskytuji v Praze a mých oblíbených lokalitách. Ve volném čase se bavím procházkami do knihovny a z knihovny, vytvářením kravin i posvátného společenství se svými přáteli, čtením, psaním, hikingem, přírodou, hudbou, výtvarnou fotografií, skateboardingem (ne, zatím jsem neskejtovala v taláru, ale to taky určitě přijde). Mám ráda lidi, kočky (na mazlení, ne na jídlo ), humus (na jídlo, ne na mazlení), dortíky, čokoládu, východy slunce, liturgii, černou a bílou barvu... ale mění se to. 

Co vám budu povídat ? Hlavním důvodem založení tohoto blogu je přízemní snaha vystoupit z komfortní zóny. Překonávat své nepokojné stíny cestou do stínu pokoje Nejvyššího. Každý den válčím s totálními malichernostmi protože jsem na svět přišla jako poměrně citlivá a introvertní housenka. Co je pro většinu lidí běžné, pro mě ještě donedávna bylo nepředstavitelné, ale Bůh se neptá na naše představy, on je všechny rovnou předčí. 

Takže na co se můžete těšit ? Momentálně sama nevím. Snad nějaké hlody, storky ze studia a služby, možná něco málo o husitském lifestylu (způsobu života, jak by řekli stoupenci otců zakladatelů ) a životě bohoslovců CČSH. Či snad na záplavu fotek koček ? Hmmm... uvidíme. :) 

Požehnání všemohoucího Boha Otce 
a mír Ježíše Krista 
i milost Ducha svatého 
nechť sestoupí na nás 
a zůstane nám i budoucím.